BeweegKuur (Informatiesysteem) ook in 2012!

Array

Nieuwe en bestaande gebruikers blijven welkom

Hoewel de BeweegKuur vooralsnog niet in het basispakket wordt opgenomen hebben NISB en \’n softwarebedrijf besloten hun samenwerking voort te blijven zetten om het gebruik van het BIS te stimuleren en het onderhoud en de support te blijven verlenen.  BIS is een softwareprogramma voor de zorgprofessionals die de BeweegKuur deelnemer begeleiden. Door de inzet van BeweegKuur en de samenwerking van de verschillende behandelaren worden risico’s op bijvoorbeeld zwaar overgewicht, diabetes, vaatziekten en bijbehorende complicaties verminderd.

De inzet van het BIS maakt het mogelijk om het BeweegKuur-protocol eenvoudiger te doorlopen. Doordat de keten van zorgverleners een gedeeld dossier van de BeweegKuur deelnemer hebben, is iedere zorgverlener op de hoogte van dezelfde informatie en wordt multidisciplinaire samenwerking ondersteund en gestimuleerd.

Deelnemers aan de BeweegKuur worden vanuit de eerstelijns zorg begeleid naar een gezondere en actievere leefstijl waarin meer wordt bewogen en gelet wordt op gezonde voeding. Voor dit doel werken de huisarts, leefstijladviseur, fysiotherapeut en dietist nauw samen. Hoewel de BeweegKuur niet per 1 januari 2012 is opgenomen in het basispakket van de Zorgverzekeringswet, blijft NISB met partnerorganisaties werken aan de BeweegKuur en het verbinden van zorg en sport. NISB en \’n softwarebedrijf hebben daarom de overeenkomst verlengd zodat bestaande gebruikers langer gebruik kunnen blijven maken van het BeweegKuur Informatie Systeem (BIS). Daarbij is het voor nieuwe geïnteresseerde gebruikers ook nog mogelijk om in te stromen. De huidige gebruikers van BIS ervaren het programma als een prima hulpmiddel in de begeleiding van de deelnemers.

Het Nederlandse Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) heeft in de afgelopen jaren in opdracht van het ministerie van VWS en in samenwerking met diverse partners de BeweegKuur ontwikkeld. De BeweegKuur is speciaal ontwikkeld voor mensen die overgewicht hebben in combinatie met een risicofactor zoals (een verhoogd risico op) diabetes type 2 en voor mensen met obesitas. \’n softwarebedrijf Software heeft als strategische samenwerkingspartner van en in samenwerking met NISB het BIS (BeweegKuur Informatie Systeem) ontwikkeld.

Geïnteresseerd in BIS? Kijk dan voor meer informatie op http://www.beweegkuur.nl/professional/beweegkuur-informatie-systeem-bis.html of neem contact op met NISB of \’n softwarebedrijf en laat u vrijblijvend informeren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen