Vruchtbaarheidskliniek LUMC krijgt Pluim

Array

De fertiliteitskliniek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een Pluim gekregen van de patientenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek, Freya. Dit betekent dat de kliniek voldoet aan ten minste acht van de elf kwaliteitscriteria die door de vereniging zelf zijn opgesteld. Deze criteria varieren van de kwaliteit van verleende informatie door de zorgverlener tot de wachttijd tot een behandeling.

Monitor
De uitreiking van de Pluimen ging gepaard met de lancering van de Monitor Fertiliteitszorg. Deze monitor moet de patient in staat stellen een goed doordachte keuze te maken tussen verschillende behandelcentra. Een keuze die gebaseerd is op criteria die door de patient zelf zijn aangemerkt. De monitor is in samenspraak met meerdere beroepsorganisaties ontwikkeld, en is te vinden op  www.freya.nl.

Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen