Beveiliging websites MCA en Gemini in orde

Array

Dinsdag 17 januari bracht RTV Noord-Holland het nieuws dat de websites van enkele ziekenhuizen, waaronder Medisch Centrum Alkmaar en Gemini Ziekenhuis, onvoldoende beveiligd zouden zijn tegen hackers. De suggestie is hierbij gewekt dat de vertrouwelijkheid van patientgegevens via de websites in het geding zouden zijn. Zowel bij MCA als Gemini is dat niet het geval.

Hacker Daniel Heesen heeft aangetoond dat de mogelijkheid bestond om een code te plaatsen, die bezoekers van de website omleidt naar ‘foute’ sites. Wij hebben dit gecontroleerd en geconstateerd dat dit op onze websites nooit is gebeurd. De providers van onze websites hebben inmiddels extra maatregelen getroffen.

Wij benadrukken dat zowel via de website van het Gemini Ziekenhuis als via de website van het Medisch Centrum Alkmaar geen gegevens van patienten kunnen worden achterhaald, ook niet via de digitale afsprakenservice van het Gemini Ziekenhuis.

contactpersoon: marketing & communicatie: [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen