UMC Voortplantingsgeneeskunde ontvangt Pluim van Freya

Array

Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, heeft een Pluim toegekend aan het fertiliteitcentrum van de afdeling Voortplantingsgeneeskunde van het UMCG. Deze pluim ontvangen fertiliteitklinieken die voldoen aan de kwaliteitscriteria die de vereniging heeft opgesteld.

Mensen met vruchtbaarheidsproblemen kiezen vaak onbewust voor de dichtstbijzijnde kliniek. Freya wil graag dat zij een meer bewuste keuze kunnen maken op basis van (kwaliteits)criteria, en ontwikkelde daarom de online applicatie Monitor Fertiliteitzorg. Met deze monitor kunnen patienten bekijken aan welke criteria ziekenhuizen voldoen en ze met elkaar vergelijken om een keuze te kunnen maken.

Ziekenhuizen ontvangen een Pluim als ze aan bepaalde criteria voldoen. Het meten van patienttevredenheid is daar een van. Hierdoor is de Pluim niet alleen een erkenning voor ‘harde’ kwaliteitscriteria, maar ook voor patientvriendelijkheid. De afdeling Voortplantingsgeneeskunde scoorde een 8,2 op de Freya Awards enquête, dat is het tweejaarlijkse onderzoek dat Freya verricht naar de patienttevredenheid.

U vindt de Monitor Fertiliteitzorg op de website van Freya.

bron: UMCG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen