Paulien van Hessen nieuwe directeur ZANOB

Array

Mevrouw P.A.W. van Hessen is benoemd tot directeur/bestuurder van ZANOB apotheken. Zij treedt op 1 februari 2012 aan en volgt dan interim-directeur Wim Vonk op. Haar benoeming past bij de nieuwe weg die ZANOB is ingeslagen. De aandeelhouders hebben er vertrouwen in dat haar kennis en ervaring van grote betekenis zullen zijn voor ZANOB.

In haar vorige functie was Paulien van Hessen lid van de Raad van Bestuur van de holding SHL-Groep, een eerstelijns diagnostisch en facilitair centrum in Etten-Leur. Essentieel in die functie waren het zorgen voor een positief werkklimaat, het managen van een kostenefficiente organisatie, de gerichtheid op (deels inkopende) klanten en het inspelen op nieuwe ontwikkelingen in techniek en organisatie in de zorg. Ook bij ZANOB zijn dit haar aandachtspunten. Paulien van Hessen: ‘Ik vind het een uitdaging om mij in een cruciale en dynamische organisatie als ZANOB, met zijn eigen historie en positie, in te zetten voor een stimulerende werkomgeving, voor tevreden klanten en voor een goede bedrijfsvoering.’

Loopbaan
Paulien van Hessen studeerde geneeskunde (1985) en volgde daarna de specialisatie Sociale Geneeskunde (1992). Ze is als arts voor maatschappij & gezondheid (arts M&G) BIG-geregistreerd. Zij volgde diverse aanvullende scholingen, onder meer op het gebied van financieel management. Kenmerkend voor het eerste deel van haar loopbaan (1985 – 2002) is de vakinhoudelijke invalshoek (universitair docent, wetenschappelijk medewerker, GGD-arts algemene gezondheidszorg, senior medisch adviseur College voor zorgverzekeringen). Sinds 2002 is Paulien van Hessen werkzaam in management en bestuur. Bij SHL-Groep behoorden tot haar portefeuilles: zorg, huisartsenzorggroepen, praktijkondersteuners, wetenschappelijk onderzoek.

Nevenfuncties
Paulien van Hessen vervult een aantal nevenfuncties. Zij is lid van de Raad van Toezicht van het Kenniscentrum Ketenzorg Zwolle en lid van de Raad van Toezicht Regionale Ondersteunings Structuur Robuust in Eindhoven. Bovendien is zij nog enkele maanden voorzitter van de NVAG (vereniging voor artsen beleid, management en onderzoek) en penningmeester van de KAMG (Koepel Artsen Maatschappij en Gezondheid). Naast haar functie bij ZANOB is Paulien van Hessen werkzaam als zelfstandig adviseur, vooral op het gebied van substitutie van zorg.

ZANOB
ZANOB kent een lange bestaansgeschiedenis. In 1780 werd bij het Groot Ziekengasthuis – nu onderdeel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis – als één van de eerste ziekenhuizen in Nederland een ziekenhuisapotheek ingericht. Op dit moment verzorgt ZANOB de apotheek functie voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch, ziekenhuis Bernhoven in Oss en Veghel, Cello, Reinier van Arkel, Schakelring, Van Neynselgroep en de Zorggroep Elde. Onderdeel van ZANOB is tevens de Jeroen Bosch Apotheek, een 24-uurs apotheek die in het Jeroen Bosch Ziekenhuis is gevestigd. Er werken 180 medewerkers bij ZANOB. Zij stellen zich ten doel een deskundige partner te zijn in de farmaceutische patientenzorg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen