Harry Haddering nieuwe voorzitter TOOON

Array

TOOON, dé belangenvereniging voor en door mensen met een arbeidshandicap heeft de 39-jarige Harry Haddering uit Assen benoemd als eerste voorzitter. TOOON De drie O’s in TOOON staan voor: Ondersteunen, Ontwikkelen en Overhouden. Deze drie termen moeten veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aanspreken.

Met Ondersteuning hoopt ieder persoon zich te Ontwikkelen en uiteindelijk iets te bereiken en dus Over te houden. TOOON wil een vereniging zijn van, voor en door mensen met arbeidsbeperkingen. TOOON wil haar leden een platform bieden waarbinnen de leden zelf aan de slag kunnen om opleidings-, stage- en werkplekken te realiseren en vorm te geven aan hun eigen leef-, woon- en werkomgeving.  TOOON vindt dat mensen het heft in eigen handen moeten kunnen nemen om werk te vinden en te behouden. Hiermee worden de kansen op het verkrijgen en behouden van werk het grootst. TOOON kiest voor de benadering van “voor en door de mensen zelf”

Nieuwe voorzitter: Harry Haddering
Harry Haddering is benoemd tot nieuwe voorzitter van TOON. Hij is zelf na een zuurstofgebrek bij zijn geboorte rolstoel gebonden. Zijn levensmotto is: “Mijn beperking beperkt niet mijn ambitie” en dit levensmotto wil hij uitdragen in zijn nieuwe functie. Harry Haddering: “Ik voelde me gelijk aangetrokken door TOOON. Ik herken het gevoel dat er vaak over mij gesproken wordt en dat ik heb moeten vechten om mee te mogen praten. Ook het voor- en door aspect sprak mij erg aan. Wij moeten als mensen met een beperking zelf het initiatief nemen om de afstand op de arbeidsmarkt te overbruggen. Wij moeten daarbij niet afwachten tot de overheid dat voor ons doet”.

Win-win situatie creeren
“We zullen met de wet “Werken naar vermogen” op komst, anders moeten gaan kijken naar mensen met een arbeidsbeperking”, zegt Haddering. “De groeiende krapte op de arbeidsmarkt is daarnaast een forse uitdaging waarvoor een oplossing gevonden moet worden. Onder mijn leiding wil ik zorgen dat bedrijven oog krijgen voor de schat aan zeer gemotiveerde, professionele werknemers die nu nog aan de kant staan! Op die manier creeren we een win-win situatie waarbij bedrijven vacatures kunnen opvullen met gemotiveerde werknemers en mensen met een beperking niet meer langs de zijlijn staan en afhankelijk zijn van een uitkering .”

Ervaring
Harry is naast ervaringsdeskundige ook actief als adviseur en ambassadeur op het gebied van mindervalidenbeleid. Daarnaast heeft hij een ruime bestuurlijke ervaring opgedaan doordat hij de nodige bestuursfuncties heeft uitgeoefend c.q. nog oefent (zoals rolstoelhockeyers, steunjeclub, supportersvereniging, service-dogs).Daarnaast heeft hij de nodige ervaring opgedaan op het politieke vlak. Hij was de eerste lijsttrekker in een rolstoel in Nederland die kandideerde voor de provinciale Statenverkiezingen.Ook de digitale wereld is hem niet onbekend. Hij heeft o.a. een mediaplatform opgezet. Hij is een niet alleen een echte netwerker, maar ook een persoon die graag voor anderen wil op komen en dat met gedreven inzet doet.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen