Nature Genetics: Effectievere biologische data

Array

Een data-explosie. Daarvan is deze eeuw sprake binnen de bio-wetenschappen. Om al deze data toegankelijk te maken voor wetenschappers zullen ze moeten voldoen aan standaarden qua structuur, format en annotatie. Onderzoekers pleiten in het gezaghebbende tijdschrift Nature Genetics hier de ISA standaard voor te gebruiken (ISA staat voor Investigation / Study / Assay). Nederland is in die groep vertegenwoordigd met twee wetenschappers uit Maastricht.

Het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ / UM vertegenwoordigt Nederland in de publicatie in Nature Genetics in de personen van prof.dr. Jos Kleinjans, voorzitter van de vakgroep Toxicogenomics, en zijn collega dr. Chris Evelo, voorzitter van de vakgroep Bioinformatica.

In totaal onderschrijven 50 vertegenwoordigers van 37 onderzoeksgroepen uit de hele wereld het artikel Towards interoperable bioscience data dat zojuist is gepubliceerd.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen