Officieel startsein voor renovatie Catharina Ziekenhuis in Eindhoven

Array

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is vanmiddag officieel begonnen met de bouw van een nieuw polikliniekgebouw, vlak voor het huidige ziekenhuis. Voorzitter Willibrord van Beek van de Raad van Toezicht en voorzitter Matthieu van Kaam van de Clientenraad van het Catharina Ziekenhuis zetten donderdagmiddag symbolisch hun handafdruk in beton. Daarmee gaven zij het startsein voor een vijf jaar durende grondige metamorfose van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

De komende jaren bouwt het Catharina Ziekenhuis een nieuw zes verdiepingen tellend polikliniekgebouw. Ook worden alle negentien verpleegafdelingen grondig gerenoveerd. Het hele bouwtraject loopt tot 2017. De totale kosten van dit project komen voor de komende vijf jaar op 132 miljoen euro.
Het Catharina Ziekenhuis speelt met de nieuwbouw en de renovatie in op de veranderde zorgvraag in Nederland. Steeds meer mensen hebben, mede door de vergrijzing, zorg nodig. Het aantal bedden in het ziekenhuis neemt met dertig toe. Daarnaast heeft het ziekenhuis bij het ontwerp van het nieuwe polikliniekgebouw en de verpleegafdelingen vooral ingezet op meer comfort, meer privacy en meer ruimte. En dat alles in een gastvrije en moderne omgeving.

Recente artikelen