VriendenLoterij steunt Spierziekten Academie

Array

Het Prinses Beatrix Fonds heeft ter ondersteuning van het project Spierziekten Academie een bedrag van maar liefst 350.000 euro van de VriendenLoterij ontvangen. Het bedrag werd vandaag uitgereikt tijdens het Goed Geld Gala van de loterij in het Rijksmuseum te Amsterdam.

De Spierziekten Academie gaat de zelfredzaamheid en het welzijn van mensen met een spierziekte vergroten door het overdragen van noodzakelijke kennis en ervaring. De patienten leren hoe zij het beste met hun ziekte om kunnen gaan en hoe zij volwaardig aan de maatschappij kunnen deelnemen. Het is een academie die mensen de kennis en de ervaring geeft om hun leven in eigen hand te nemen.

Jaarlijks maakt de VriendenLoterij tijdens het Goed Geld Gala bekend welke goede doelen een bijdrage krijgen uitgekeerd uit de loterijopbrengst van afgelopen jaar. Het Prinses Beatrix Fonds is zeer verheugd met dit extra bedrag dat het voor het project heeft mogen ontvangen. Naast dit bedrag ontving het fonds een bijdrage van 820.100 euro. De Spierziekten Academie is in samenwerking met de Vereniging Spierziekten Nederland.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen