Tot Altijd wint publieksprijs op het filmfestival The End

Array

Persbericht van NVVE
De Belgische speelfilm Tot Altijd heeft vanavond op het filmfestival The End in Tuschinski in Amsterdam de publieksprijs gewonnen. De film ging gisteren in premiere en maakte diepe indruk op het publiek. Regisseur Nic Balthazar, acteurs Iwein Segers en Michel van Doesselare en Henny Vrienten die de muziek componeerde, waren bij de premiere aanwezig. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over Mario Verstraete, een jonge politicus met MS, die vocht voor de Belgische euthanasiewetgeving waarvan hij als eerste gebruik zou maken. De film won nipt van De Goede Dood van Wannie de Wijn, de openingsfilm van het festival.

De publieksprijs voor de beste documentaire ging naar Nan Rosens, regisseur van Voor ik het Vergeet, het aangrijpende document over Paul van Eerde die zelf uit het leven stapte voor hij diep dement werd. Als laatste ging de publieksprijs voor de beste korte speelfilm naar Het Vijfde Seizoen, een korte film over vier vrienden die geconfronteerd worden met het zelfgewilde levenseinde van een van hen.

Regisseurs, acteurs en het publiek gingen de afgelopen dagen in debat met elkaar over het zelfgewilde levenseinde en de vele manieren waarop dit in verschillende genres in beeld is gebracht. Van science-fiction tot Bollywood, van fictie tot waargebeurd verhaal.

Kijk voor meer informatie op http//www.FilmFestivalTheEnd.nl .

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen