In vier minuten door de vergruizer

Array

Wat kunnen patienten verwachten als zij naar het Erasmus MC komen voor een behandeling met de niersteenvergruizer? Speciaal voor deze groep heeft de afdeling Urologie een film gemaakt.

niersteenvergruizerRijnmond
Veel urologen verwijzen hun patienten naar het Erasmus MC voor de niersteenverguizer. “Wij behandelen zo’n zeshonderd mensen per jaar”, zegt
Melanie Stallen, unithoofd op de afdeling Urologie. Een groot aantal, omdat wij patienten krijgen doorgestuurd uit de hele regio Rotterdam Rijnmond.”

Kijker
Om de voorlichting voor patienten en verwijzers beter te maken, heeft de afdeling Urologie een film gemaakt. In vier minuten volgt de kijker een patient in het Erasmus MC die een behandeling krijgt met een niersteenvergruizer.

Roesje
Stallen: “Het Erasmus MC is het eerste ziekenhuis met een vaste niersteenvergruizer die een sterke vergruizingscapaciteit heeft. Daarom is er standaard een anesthesist bij de niersteenvergruizing. Patienten krijgen een licht roesje waardoor de behandeling pijnloos is. Meestal is een behandeling voldoende om de steen te vergruizen.”

Recente artikelen