Samenwerking oncologische operaties

Array

Het Medisch Centrum Haaglanden, het Bronovo ziekenhuis, het Groene Hart Ziekenhuis en het LangeLand ziekenhuis werken sinds 2012 ook samen op het gebied van long- en blaaskanker. Op 2 februari heeft een gespecialiseerd behandelteam de eerste gezamenlijke operatie uitgevoerd. Door de samenwerking kunnen de ziekenhuizen hoge kwaliteit blijven garanderen bij dit soort complexe operaties.

Chirurgen, verpleegkundigen en specialisten uit de vier ziekenhuizen hebben zich toegelegd op specifieke tumorsoorten. Het team dat 2 februari opereerde, heeft zich bijvoorbeeld specifiek gespecialiseerd in de tumorsoort longen. Deze specialisatie betekent dat een kleiner aantal chirurgen vaker dezelfde soort ingewikkelde operaties uit gaat voeren. Ook het team rond de chirurgen heeft zich gespecialiseerd, om zo optimale zorg te kunnen leveren.

De vier ziekenhuizen werken al enkele jaren samen onder de naam de Coöperatie. Patienten binnen de Coöperatie worden in eerste instantie gezien in het eigen ziekenhuis. Daar vinden onderzoeken plaatsen. Wanneer long- of blaaskanker is vastgesteld, wordt de behandeling uitgevoerd in het centrale oncologisch centrum dat is gehuisvest in MCH Antoniushoeve. De nazorg vindt weer plaats in het eigen ziekenhuis.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen