Laatste ronde registratie-assessments door Kenhardt

Array

Op 1 juli 2012 stopt Kenhardt met de uitvoering van registratie-assessments. Nurse practitioners die voor een dergelijk assessment in aanmerking willen komen, zullen zich voor die datum bij Kenhardt moeten melden.

Patrick van Loon, directeur Kenhardt: “Wij hebben totaal 89 registratie-assessments succesvol uitgevoerd. Dat aantal blijft ver achter bij de verwachtingen. Voor diegenen die nog niet geregistreerd zijn, is er alle
reden om zich nu snel aan te melden.”

Vereiste competenties
Verpleegkundigen die de titel verpleegkundig specialist mogen voeren, hebben een opleiding gevolgd bij een erkende hogeschool en zijn door de Registratiecommissie Verpleegkundigen (RSV) geregistreerd. Verpleegkundigen die niet de opleiding tot Verpleegkundig Specialist achter de rug hebben, maar in 006 of daarvoor de opleiding Master Advanced Nursing Practice (MANP) hebben afgerond, kunnen door middel van een assessment laten toetsen in welke mate zij beschikken over de vereiste competenties. Op basis van de uitkomsten van het assessment kan een hoofdopleider van een MANP-opleiding afwegen of een eindverklaring kan worden afgegeven waarin wordt bevestigd dat de nurse practitioner aan alle opleidingseisen van het betreffende specialisme heeft
voldaan. Eenmaal in het bezit van de eindverklaring kan een nurse practitioner zich bij de Registratiecommissie Specialismen Verpleegkunde (RSV) laten registreren als verpleegkundig specialist.

Nu aanmelden
Het zogenaamde registratie-assessment verzorgt Kenhardt, die het sinds september 2010 heeft overgenomen van V&VN, dat daarmee in februari 2009 startte. Nu de wetswijziging een feit is wordt het, voor verpleegkundigen die het aangaat, zaak zo snel mogelijk zich aan te melden voor het registratie-assessment. Na drie jaar stopt assessmentbureau Kenhardt namelijk met de assessments, nu de meeste Nurse Practioners zijn ingeschreven in het Verpleegkundig Specialisten Register. Nurse Practioners kunnen zich nog tot 1 juli 2012 aanmelden voor een registratie-assessment. Daarna hebben de kandidaten nog zes weken om hun portfolio in te dienen en nog tot 1 oktober 2012 de gelegenheid voor een eventueel interview.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen