Radboud Universiteit Nijmegen gaat partnerschap aan met Thomson Reuters

Array

De Intellectual Property & Science divisie van Thomson Reuters maakte vandaag bekend een tweejarige overeenkomst te hebben gesloten met de Radboud Universiteit Nijmegen ten behoeve van het verlenen van toegang tot het InCites(TM)-platform, een maatwerk, web-based tool voor onderzoekevaluatie. Met behulp van de institutionele prestatie-analyse en de benchmarking tools van InCites kan de universiteit de effectiviteit van haar onderzoek meten en deze met die van peer instellingen wereldwijd vergelijken.

Het partnerschap valt samen met een initiatief van de Nederlandse regering om in wetenschap te investeren teneinde Nederland in 2020 tot een van de top-5 kenniseconomieen wereldwijd te maken. Op basis van citaten en institutionele profielgegevens biedt InCites diepte-analyses die de Radboud Universiteit Nijmegen, tijdens haar zoektocht naar uitbreiding van haar wereldwijde onderzoekpositie, in staat stellen om een verbeterd rendement op haar onderzoekinvesteringen te realiseren. Tegelijkertijd draagt de universiteit bij aan het behalen van de nationale doelstellingen voor wetenschappelijke groei.

Door gebruikmaking van de door InCites aangeboden citaten-analyses en -cijfers, kan het Onderzoeksbureau van de Radboud Universiteit Nijmegen de resultaten van haar onderzoekinvesteringen op sleutelgebieden, zoals citaten, disciplines en samenwerking kwantificeren, en institutionele prestaties meten en evalueren. De InCites-resources stellen leidinggevenden op universiteiten in staat om de impact van onderzoek te monitoren, de interne zwakke en sterke punten te identificeren, en onderzoekstrategieen op te stellen die in lijn zijn met de doelstellingen van de universiteit of met die op nationaal niveau. Het InCites-platform bevat tevens een uitgebreide verzameling kwalitatieve- en kwantitatieve gegevens afkomstig van instellingen en onderzoekers uit 47 landen. Deze gegevens zijn bedoeld om een insiders view van de capaciteiten en de expertise van de afzonderlijke instellingen te geven.

“Het InCites-platform kan een groot voordeel voor de universiteit opleveren voor wat betreft het opvolgen en evalueren van onze onderzoekinspanningen,” aldus Ir. R.J. de Wijkerslooth, voorzitter van het college van bestuur van de Radboud Universiteit Nijmegen. “Omdat we ernaar streven om onze mondiale positie op het gebied van onze vier wetenschappelijke specialiteiten te verbeteren, zullen de uitgebreide analyses die het platform biedt ons helpen om aan de verwachtingen te voldoen en deze hopelijk nog te overtreffen.”

“We zijn blij met het partnerschap met de Radboud Universiteit Nijmegen. We kunnen de universiteit helpen een verbeterd inzicht in hun prestaties te krijgen en de reputatie van de instelling als een van de toponderzoeksinstellingen in Nederland nog verder te verbeteren,” aldus Keith MacGregor, executive vice president bij Thomson Reuters. “Het InCites-platform is, dankzij de voor Thomson Reuters kenmerkende hoge gegevens- en analysekwaliteit, een waardevolle resource voor institutionele evaluatie en benchmarking.”

InCites, onderdeel van het oplossingenpakket van Thomson Reuters voor onderzoekanalyse , ondersteunt de strategische besluitvorming, de onderzoekevaluatie en het onderzoekmanagement. Het oplossingenpakket omvat consulting services, maatwerk studies en rapporten, web-based platforms en enterprise-systemen. Kijk voor meer informatie op: http://researchanalytics.thomsonreuters.com/incites.

Over Thomson Reuters
Thomson Reuters is wereldwijd de nummer-1 leverancier van intelligente informatie aan businesses en professionals. Om vooraanstaande besluitvormers in de financiele, de juridische, de fiscale en de accounting sector, evenals in markten op het gebied van geneeskunde, wetenschap en media van kritieke informatie te voorzien, combineren we onze branche-expertise met innovatieve technologie, alles ondersteund door ’s werelds betrouwbaarste nieuwsorganisatie. Naast het hoofdkantoor in New York heeft Thomson Reuters kantoren in Londen en Eagan, Minnesota (VS). Bij Thomson Reuters werken ruim 55.000 mensen en de organisatie is in ruim 100 landen actief. Aandelen Thomson Reuters staan genoteerd aan de Toronto en de New York Stock Exchange. Kijk voor meer informatie op: http://www.thomsonreuters.com.

bron: ANP Pers Support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen