Wijkwerkers versterken de samenwerking tijdens `Hart voor de wijk’

Array

Op initiatief van de wijkverpleegkundigen van het project ”Zichtbare Schakel” van Beweging 3.0 ontmoetten wijkgerichte organisaties en instanties elkaar. Tijdens de bijeenkomst ”Hart voor de wijk” op 14 februari jl. in De Oude Viltfabriek in Amersfoort spraken zij over de huidige samenwerking.

Naast professionele partijen namen ook vrijwilligersorganisaties en sleutelfiguren uit de wijk deel aan diverse discussies. Rond de 50 genodigden zijn gekomen om te praten over de samenwerking en nieuwe ontwikkelingen in de zorg rondom de wijkbewoners. Wijkgericht werken vormt steeds meer een sleutel tot een goede hulpverlening. Elkaar kennen, efficient samenwerken en als gezamenlijk doel de eigen kracht van de bewoners te versterken bleken belangrijke punten.

Gastspreker Ineke Hooijschuur, beleidsmedewerker Zorg&Intergratie van de gemeente Amersfoort, benadrukt het belang van een goede samenwerking tussen de verschillende professionals en vrijwilligers in de wijk. Het delen van kennis en ervaring, elkaar weten te vinden wordt door de gemeente ondersteund. De nieuwe ontwikkelingen richten zich op het versterken van het netwerk en de eigen kracht van de wijkbewoners.

De wijkverpleegkundigen van het project ”Zichtbare Schakel” bieden wijkbewoners informatie en ondersteuning aan op het gebied van zorg, wonen, welzijn, gezondheid en veiligheid. De zichtbare schakels zijn in Amersfoort actief in de wijken Randenbroek, Schuilenburg, Rustenburg, Liendert, Kruiskamp en de Koppel.

bron: Beweging 3.0

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen