OOPOEH helpt ouderen, baasjes en huisdieren

Array

Ouder worden betekent vaak een verlies aan sociale contacten. OOPOEH probeert dat te voorkomen en bestrijden. Het houden van een oppasdier brengt ouderen in contact met hun baasjes en nieuwsgierige buurtbewoners. Maar ook de OOPOEH’s onderling ontmoeten elkaar. En ze krijgen niet alleen een socialer leven: het zorgen voor een dier blijkt ook goed voor de gezondheid. Zo verbetert het de conditie, stemming en helpt het tegen een hoge bloeddruk.Ouderen in Nederland beschikken over een grote dosis levenservaring, pit en kennis. En willen die benutten door iets leuks en zinvols te doen. Met de nieuwe oppasservice OOPOEH bieden 55+ers zich vanaf deze zomer aan als oppas voor een huisdier.

OOPOEH’s helpen huisdierbezitters, door voor hun dier te zorgen als zij dat niet kunnen. Maar ze helpen ook de huisdieren. Als het baasje van huis is voelen veel huisdieren zich eenzaam. Overdag moeten ze vaak lang wachten tot hun baasje weer thuiskomt. Wat is er dan beter dan een leuke, goede oppas? Een OOPOEH!

Perfecte match

Baasjes kunnen op OOPOEH.nl zoeken naar de meest geschikte OOPOEH voor hun dier. Door verschillende filtermogelijkheden zoals het ‘Soort huisdier’ en de ‘Maximale afstand tot een OOPOEH’ zullen de meest geschikte OOPOEH’s worden getoond. Vervolgens kan er een kennismakingsgesprek worden aangevraagd om te kijken of het klikt. Er wordt altijd gestreefd naar een perfecte match tussen OOPOEH, huisdier en baasje.

Kosten
OOPOEH’s hoeven nergens voor te betalen. De inschrijving is gratis en ook voor de zorg van het dier zal een OOPOEH nooit financieel bij hoeven dragen. De baasjes betalen een tarief afhankelijk van het soort dier. Dit zal varieren van €5 voor een vis tot maximaal €45* voor een hond per half jaar. Hiervan worden o.a. uitjes en evenementen georganiseerd voor de OOPOEH’s.

Oppaslocatie
Baasjes brengen en halen hun huisdier bij een OOPOEH tenzij in onderling overleg anders wordt afgesproken.

OOPOH.nl is een idee van Sofie Brouwer. Brouwer wil het project in heel Nederland introduceren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen