Samen indiceren? Ja dat lukt uitstekend

Array

Een duidelijke afbakening van de doelgroep waarvoor je vanuit de AWBZ, de Wmo, De Wet op  de Jeugdzorg en de uitkeringswetten gezamenlijk indiceert. Dat is de eerste bouwsteen om tot gezamenlijke indicatiestelling en toewijzing te komen. Dat is de eerste bouwsteen die diverse Ministeries benoemen in hun project “ Gezamenlijke Beoordeling van Werk, Inkomen, Zorg en Welzijn. Zij benoemen die bouwstenen in de eindpublicatie  ‘Samen beoordelen werkt!’. In noem de andere vijd bouwstenen hieronder zonder verdere toelichting. Het zijn 2. het herkennen van de meervoudige hulpvraag 3. een duidelijke en geaccepteerde regierol 4. een goede vormgeving van de instroom van clienten 5. een efficiente informatie-uitwisseling tussen de betrokken organisaties en 6. het vastleggen van afspraken tussen de organisaties in een overeenkomst.”Een jaar lang is in twaalf  lokale initiatieven gewerkt aan het verbeteren van de dienstverlening aan clienten met meervoudige hulpvragen. Op 24 januari jl. presenteerde KPMG Plexus de resultaten van haar evaluatieonderzoek, ging de film met ervaringen en tips van projectleiders in première en werd de eindpublicatie openbaar met daarin een beschrijving van die bouwstenen. Je blijft op de hooget van de ontwikkelingen en ervaringen via www.gezamenlijkebeoordeling.nl

. Tot zover dit bericht. Op het Julius congres  “Recente ontwikkelingen in de indicatiestelling: kanteling, poortwachters, mantelzorg en schaarste in de AWBZ, WMO, Wet op de jeugdzorg en andere sociale wetten” bespreekt VWS medewerker Rinske de Waard  de ervaringen en resultaten van het Project Gezamenlijke Beoordeling. Dit congres vindt plaats op vrijdag 5 april op de Universiteit Utrecht.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen