Boek over psychotherapie door VU-hoogleraar Pim Cuijpers

Array

VU-hoogleraar Pim Cuijpers schreef een toegankelijk boek over psychotherapie
Cuijpers beschrijft in zijn boek Psychotherapie: Een wetenschappelijk perspectief de verschillende vormen van psychotherapie en legt uit hoe goed ze werken. Ruim een miljoen Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar krijgen hulp voor psychische problemen. Welke problemen zijn dat? Is het wel nodig dat iedereen met klachten wordt geholpen, of hebben ze gewoon levensproblemen die ze net zo goed zelf kunnen oplossen? En werkt therapie via internet eigenlijk wel?

Cuijpers: “Het is niet zo dat iedereen beter wordt van psychotherapie. Bij veel mensen werkt het niet, bij anderen alleen in beperkte mate en in sommige gevallen zijn ook negatieve effecten bekend. Maar onderzoek naar psychotherapie heeft in de afgelopen decennia een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de verbetering van de zorg en de vermindering van psychische problemen. Psychische problemen worden een steeds grotere uitdaging en zullen ook de komende decennia behoren tot de belangrijkste gezondheidsproblemen. Verdere verbetering van psychotherapeutische zorg vormt daar een onmisbaar onderdeel van.”

Bron: VU

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen