Hou vol: geen alcohol!

Array

Hou vol: geen alcohol! is een preventieproject dat voorkomt dat kinderen op (te) jonge leeftijd beginnen met alcohol drinken. Het is gericht op leerlingen en ouders van groep 8. Het project bestaat uit vijf leuke magazines die ouders en hun kind via school thuis ontvangen.

Daarnaast krijgt het kind bij het eerste magazine een logboek waarin extra spelletjes en opdrachten staan die het zelf kan maken. Hou vol: geen alcohol! helpt ouders om met hun kind in gesprek te gaan over alcohol en regels te stellen (geen alcohol tot minstens 16 jaar).

Het biedt basisscholen de mogelijkheid met zeer geringe tijdsinvestering bij te dragen aan een gezonde opvoeding van groep 8 leerlingen en aan het actief betrekken van ouders hierbij.

De magazines zijn te bestellen in de webshop van het Trimbos-instituut.  Hou vol: geen alcohol! is onderdeel van De gezonde school en genotmiddelen. Wilt u meer weten over De gezonde school en genotmiddelen? Ga dan naar www.dgsg.nl.

Meer informatie: Liesbeth Naaborgh ([email protected])
Bron: Trimbos Instituut

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen