28-03-12 Performance based financiering in de zorg tijd 15.00 – 20.0..

Array

Wereldwijd wordt gezocht naar een optimale bekostiging van de gezondheidszorg. Overal realiseert men zich dat de bekostiging van de basiszorg daarbij een cruciale rol speelt: eerstelijn en preventie. De basiszorg fungeert o.a. als poortwachter voor duurdere tweedelijns zorg.

In Nederland bestaat momenteel voor de basiszorg een gemengd systeem van vaste bedragen per patient en financiering van verrichtingen. GGD’en worden grotendeels budget gefinancierd waarbij er een relatie ligt met de omvang van de bevolking of doelgroep. Meer en meer wordt in Nederland geexperimenteerd met manieren om de financiering afhankelijk te maken van zowel kwantitatieve productie als kwaliteit van zorg. Hoe kunnen we transparante zorg organiseren sturend op doelstellingen gericht op bevolkingsgroepen?

De NVAG, de Vereniging voor Artsen Beleid & Management, nam het initiatief voor deze studiemiddag in nauwe samenwerking met de Landelijke Huisartsen Vereniging, de Nederlandse Vereniging voor Tropische Geneeskunde en International Health, en twee Nederlandse NGO’s Cordaid en HealthNetTPO. Doel is om kennis en ervaring uit Nederland en het buitenland bij elkaar te brengen.

startdatum 28 maart 2012
einddatum 28 maart 2012
tijd 15.00 – 20.00
locatie VVAA, Orteliuslaan 750, Utrecht
onderwerp Performance based financiering in de zorg, geld als drijfveer: probleem of kans?

bron: KNMG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen