On- of onderverzekerd en toch recht op gezondheidszorg

Array

Op 22 maart organiseert KNMG District Gooi, Eemland en Noordwest-Veluwe de bijeenkomst: On- of onderverzekerd en toch recht op gezondheidszorg .  Veel artsen krijgen vroeg of laat te maken met on- of onderverzekerde patienten. Bijvoorbeeld omdat mensen om principiele of financiele redenen niet verzekerd zijn. Omdat de verzekering in hun land van herkomst de kosten onvoldoende dekt, of omdat ze illegaal in Nederland verblijven en zich daardoor niet kunnen verzekeren.

Toch hebben deze mensen recht op medisch noodzakelijke zorg. De vraag is hoe je daarmee om gaat in de dagelijkse praktijk? Wat houdt medisch noodzakelijke zorg in en wat zijn de rechten en plichten, zowel van de patient als van de arts? Welke spelregels zijn daarbij in het geding? 

22 maart 2012
tijd 20.00 – 22.00 uur
accreditatie status Accreditatie aangevraagd

Programma:
vanaf 19.45 uur
staan de koffie en thee klaar
20.00 uur start bijeenkomst
22.00 uur
einde bijeenkomst

U kunt ook eerder komen: vanaf 18.30 uur is er een broodjesmaaltijd, gevolgd door de Jaarvergadering

Locatie:
Campanile hotel
De Brand 50
3823 LM Amersfoort

Aanmelden:
U kunt zich opgeven tot uiterlijk 20 maart 2012. Door een e-mail ([email protected]) te sturen met uw gegevens en BIG-nummer of door het contactformulier op de website in te vullen.

Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Accreditatie:
Accreditatie is aangevraagd voor alle beroepsgroepen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen