Slotervaartziekenhuis lening van ruim 5.5 miljoen euro aan gemeente terugbetalen

Array

Het Slotervaartziekenhuis moet de gemeente een lening van ruim 5.5 miljoen euro terugbetalen. Het ziekenhuis moet de lening terugbetalen na een uitspraak van de rechter.  Het Slotervaartziekenhuis stelde echter dat ze de lening niet terug hoefde te betalen. Het ziekenhuis meende dat de lening was afgesloten door onbevoegde bestuurders en tegen onbillijke voorwaarden. Ook zou het ziekenhuis de gemeente in het verleden al genoeg hebben betaald. Een gang naar de rechter volgde in april 2011. Eind februari van dit jaar stelde de rechtbank in Amsterdam de gemeente in het gelijk. Het Slotervaartziekenhuis heeft aangegeven in beroep te gaan tegen de uitspraak. De lening werd afgesloten in 1997 toen het ziekenhuis zelfstandig werd. Om de tekorten aan te zuiveren betaalde Amsterdam destijds 86 miljoen gulden plus een achtergestelde lening van 10 miljoen gulden. Over dat geld moet een rente van 6 procent worden betaald.

Bron: Medisch Contact

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen