ACUSON S1000, topechografie van Siemens tegen aantrekkelijke prijs

Array

Tijdens het European Congress of Radiology in Wenen heeft Siemens Healthcare het echografieplatform ACUSON S1000 gepresenteerd. Dit hoogwaardige systeem levert topprestaties tegen aantrekkelijke kosten. Met een compleet pakket aan transducers en de mogelijkheid om tot dertig verschillende soorten onderzoeken uit te voeren, is ACUSON S1000 geschikt voor een breed spectrum aan patienten, lichaamstypes en vakgebieden, varierend van radiologie en algemene beeldvorming, tot obstetrie, gynaecologie en pediatrie. Het systeem is een van de nieuwe producten in het kader van het investeringsprogramma Agenda 2013 van Siemens Healthcare.

ACUSON S1000 heeft dezelfde opzet als zijn grotere broer, de ACUSON S2000, en produceert een betrouwbare echografie terwijl er tegelijkertijd andere toepassingen real time worden uitgevoerd. Diagnosticering bij zowel routinematig onderzoek als in meer complexe gevallen wordt zo nog betrouwbaarder. Daarnaast ondersteunt het systeem functies voor onder andere strain imaging met eSie Touch-elasticity imaging, een verbeterd contrast dankzij de Cadence-technologie voor contrastpulssequencing, en voor intracardiale echocardiografie met de Acuson AcuNav ultrasone katheter. Er is tevens ondersteuning voor toepassingen die de workflow verbeteren, zoals de eSieScan- workflowprotocollen en syngo Auto OB-metingen.

“Onze klanten en partners hebben behoefte aan toegankelijke, geavanceerde echografie, uitstekende beeldvorming en veelzijdige toepassingen voor een prijs die aansluit bij hun klinische praktijk én hun budget”, aldus dr. Jeffrey Bundy, CEO van de business unit Ultrasound van Siemens Healthcare. “Het ACUSON S1000-systeem biedt onze klanten precies wat zij nodig hebben, voor nu en voor de toekomst.”

Een groot aantal van de krachtige, klinisch effectieve innovaties en toepassingen uit de ACUSON S-serie zijn ook in het ACUSON S1000-systeem geïntegreerd, waaronder functies voor de beoordeling van relatieve weefselstijfheid, massadetectie en visualisatie van het ziekteverloop voor een betere onderbouwde diagnose. Ook worden verschillende transducers ondersteund, zodat artsen de technologie voor uiteenlopende soorten onderzoek kunnen gebruiken. Hulpmiddelen om de workflow te verbeteren, zoals de eSieScan-workflowprotocollen, zorgen voor consistenter onderzoek en toepassingen op basis van kennis voor de verdere automatisering van foetusmetingen (syngo Auto OB-metingen) en het traceren van metingen van oppervlakken, omtrekken, afstanden en volumes (ingebouwde syngo eSieCalcs- traceersoftware). Daarnaast zorgt de contrastverbetering door middel van Cadence-technologie voor contrastpulssequencing dat leidt tot het beter herkennen van letsel met zeer gevoelige en specifieke contrastagens-signalen. Met de Acuson AcuNav-katheter wordt intracardiale echocardiografie mogelijk, zodat artsen een compleet echografie-onderzoek kunnen doen tijdens interventieprocedures en nog voordat de patiënt het katheterisatie- of elektrofysiologielab verlaat.

Het ACUSON S1000-systeem biedt verschillende configuratiemogelijkheden en is daarmee geschikt voor de klinische en budgettaire vereisten van elke faciliteit. Het systeem ondersteunt een compleet spectrum aan transducers en onderzoekstypes voor vrijwel elk lichaamstype, inclusief bariatrische patiënten, waarvan het lastig is om beelden te maken. De ACUSON S1000 is dan ook de ideale oplossing voor veeleisende behandelomgevingen in ziekenhuizen, artsenpraktijken, grote zorgorganisaties en centra voor beeldvorming. Tot slot kunnen gebruikers moeiteloos overstappen tussen de verschillende ACUSON S-systemen, aangezien er geen nieuwe vaardigheden nodig zijn en de transducers compatible zijn met alle oplossingen uit de ACUSON S-serie.

Bron: Siemens Healthcare

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen