Jaardocument 2010 Radboud beste van de UMC’s

Array

Van de UMC’s in Nederland maakt het UMC St Radboud het beste jaardocument. Dit blijkt uit een vergelijking van jaardocumenten 2010 van zorginstellingen, uitgevoerd door Ernst & Young

Ernst & Young onderzoekt jaarlijks hoe zorginstellingen scoren op het gebied van transparante maatschappelijke verantwoording. Daartoe beoordeelt de organisatie de jaardocumenten van de honderd grootste zorginstellingen in Nederland. De jaardocumenten worden beoordeeld op zestig criteria, verdeeld over vijf thema’s. De nadruk ligt op het zorgproces.

Het UMC St Radboud scoort met het jaardocument 2010 8,06 punten. Het Erasmus MC eindigt als tweede UMC met 7,66 punten. In het totaaloverzicht van honderd zorginstellingen staat het Radboud op de twaalfde plaats. De hoogst scorende zorginstelling is het Meander Medisch Centrum Amersfoort met 8,94 punten.

Werkgroep
Het jaardocument van het UMC St Radboud wordt samengesteld door een werkgroep onder leiding van drs. Edwin Maalderink, directeur Financien van de Concernstaf. Meer dan 25 auteurs uit alle geledingen van het Radboud leveren er een bijdrage aan.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen