Manisch Depressief en Succesvol (en het stigma!)

Array

De Oestercompagnie: Manisch Depressief en Succesvol, Kan dat?
Na de diagnose ‘manisch-depressief’ volgt in Nederland meestal automatisch het ‘goedbedoelde’ advies erover te zwijgen. Waarom eigenlijk? Stemmingswisselingen zijn immers niets nieuws onder de zon. Denk aan beroemdheden als Marilyn Monroe en Winston Churchill. Bovendien zijn de verschijnselen goed te behandelen met medicatie. Yvonne Floor sprak met patienten, psychiaters en HR-professionals over hun houding ten opzichte van bipolaire mensen. In binnen-en buitenland. En kwam tot de conclusie dat we in Nederland vergeleken met landen als de VS, Engeland en Canada nog een hoop werk te verrichten hebben voor dit onderwerp op de kaart gezet wordt.

Yvonne Floor interviewde tientallen mensen in binnen- en buitenland en sprak de toonaangevende psychiaters in binnen- en buitenland. Een enkele was zelf manisch depressief, wat een interessante invalshoek was. De schrijfster  interviewde hoogleraren, politici, kunstenaars, auteurs, rechters, advocaten en artsen met een bipolaire stoornis en liet hen hun verhaal doen. Het boek bevat een aantal opmerkelijke verhalen die ook de mensen die niet aan een bipolaire stoornis lijden (of hun omstanders en behandelaars) zullen ontroeren.

Het boek komt uit op 28 april 2012 en wordt uitgegeven door uitgeverij Ankh Hermes.

www.floorschrijft.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen