Nieuwe publicatie toont belang samenwerkingsprojecten

Array

Samenwerkingsprojecten waarbij farmaceutische bedrijven zijn betrokken, zorgen voor een beter en effectiever geneesmiddelgebruik en bevorderen de gezondheid van patienten
Dat valt af te leiden uit de zojuist gereed gekomen brochure Patientenservice, als onderdeel van een nieuwe reeks in het kader van ‘De zorg kan zó veel beter’. Met dit thema wil Nefarma projecten onder de aandacht brengen die de gezondheidszorg in Nederland op hele praktische wijze aantoonbaar verbeteren.

Het gaat daarbij om initiatieven waarbij farmaceutische bedrijven met anderen samenwerking: met zorgverleners, zorgverzekeraars, patienten(verenigingen) en met elkaar. Doel van de publicatie is niet alleen bekendheid geven aan de initiatieven, maar ook mensen en bedrijven te motiveren tot een dergelijke aanpak.

De uitgave is een vervolg op twee conferenties die Nefarma eerder organiseerde, waarbij betrokkenen inzicht gaven in de opzet en resultaten van de verschillende initiatieven. Korte filmimpressies van de projecten zijn te vinden op www.dezorgkanzoveelbeter.nl

In een volgende uitgave die dit najaar verschijnt zal aandacht worden besteed aan projecten ter stimulering van therapietrouw.
Het boekje Patientenservice is kosteloos te verkrijgen via [email protected]

Bron: Nefarma

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen