Première van Witte Jas Ceremonie

Array

Voor het eerst hield het Erasmus MC een ceremonie waarin geneeskundestudenten die met patienten gaan werken, plechtig in de witte doktersjas worden gestoken.

witte jassen ceremonie
Uitgereikt
Tijdens de ‘Witte Jas Ceremonie’ op donderdag 8 maart kregen 125 studenten een witte jas aangereikt van hun opleiders en hoogleraren. Tijdens deze plechtigheid stonden de studenten stil bij hun vak en de manier waarop ze met patienten zullen omgaan. De ceremonie vond plaats in de Doelen te Rotterdam, in het bijzijn van familieleden en vrienden.

Praktijk
In het vierde jaar van de studie maken geneeskundestudenten de overstap van het theoretische deel naar het praktische: de coschappen. De studenten gaan dan voor het eerst met patienten werken.

Leerobject
De studenten spraken tijdens de bijeenkomst de Masterverklaring uit.”We erkennen dat onze kennis tekortschiet, maar leggen ons daar niet bij neer”, waseen van de verklaringen . En “We zullen de patient nooit als leerobjectbehandelen, maar als mens.”

Verbond
?De witte jas is het verbond dat we samen vieren? zei prof. Johan Lange die de ceremonie opende. “Dat de patient altijd centraal staat, wat er ook verandert
in de zorg.”

Verantwoordelijkheid
De Witte Jas Ceremonie is niet het enige moment waarop geneeskundestudenten stilstaan bij hun gedrag als professional en de bijzondere verantwoordelijkheid die zij hebben. In het eerste jaar leggen de studenten een Bachelorverklaring af. Daarin verklaren ze alles op alles te zetten om een goed student te zijn en zich integer en verantwoordelijk te gedragen

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen