Project ‘Instroom Zorg’ van start in Hardenberg

Array

Op het Werkplein in het LOC Hardenberg start dinsdag 20 maart het project Instroom Zorg. Dit project richt zich op de instroom in de zorgsector van werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt. De Saxenburgh Groep, Baalderborg Groep, UWV WERKbedrijf en de gemeente Hardenberg werken hierin samen.

Naar verwachting ontstaat er over enkele jaren een enorm tekort aan medewerkers in de zorg. Daarom gaan de partijen samenwerken om in te spelen op de groeiende vraag naar arbeidskrachten. De instroom van nieuw personeel in deze sector wordt door dit project vergroot en dit komt ten goede aan de continuïteit van zorgverlening in deze regio.

Het Werkplein Hardenberg heeft de afgelopen weken kandidaten met interesse voor de zorgsector geselecteerd en aangemeld voor een intake bij Baalderborg Groep of de Saxenburgh Groep. Hieruit zijn 19 kandidaten geselecteerd. Zij starten in april met de verkorte opleiding tot Helpende/Verzorgende (niveau 2) in een leerwerkconstructie. Dit wordt gefinancierd door de zorgaanbieders.

De deelnemers hebben nu een WW- of WWB-uitkering. Uitgangspunt is dat gedurende de opleiding kandidaten het traject volgen met behoud van uitkering. Na voltooiing van de opleiding of na maximaal een jaar werkervaring bieden Baalderborg Groep of de Saxenenbergburgh Groep de betreffende kandidaat een betaalde baan of leerarbeidsovereenkomst (niveau 3) aan.

Tijdens de kick off bijeenkomst wordt de feestelijke aftrap gegeven voor dit project. Wethouder René de Vent zal de kandidaten succes wensen bij de (her)start van hun loopbaan.

bron: Gemeente Hardenberg

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen