Promotie: Het ontrafelen van de functie van DC-STAMP

Array

Dendritische cellen zijn de cellen van het immuunsysteem die belangrijk zijn voor het reguleren van  immuunreacties. Daarom worden ze gebruikt in behandelingen tegen kanker en auto-immuunziektes. Om deze behandelingen beter te maken is het belangrijk deze cellen beter te begrijpen. DC-STAMP is een eiwit dat tot expressie komt in dendritische cellen.

Anna Sanecka-Duin toont aan dat DC-STAMP samenwerkt met de eiwitten LUMAN en OS9 en dat het een belangrijke regulerende werking heeft op immuunreacties die aangedreven worden door dendritische cellen.

Mw. A. Sanecka-Duin
Proefschrift The role of DC-stamp and its interacting partners LUMAN and OS9 in dendritic cell immunobiology, STAMPing the way to Golgi

Promotor(es)prof. dr. G. Adema

Datumvrijdag 23 maart 2012Tijd10.30 uur

LocatieRadboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Over de promovendus
Anna Sanecka-Duin (Staszów, Polen, 1981) studeerde Biotechnologie aan de Jagiellonian University in Kraków in Polen. Bovenstaand onderzoek verrichtte ze op de afdeling Tumor Immunologie binnen het onderzoeksinstituut Nijmegen Centre for Molecular Life Sciences (NCMLS). Ze is als fellow werkzaam bij Medical Research Council, National Institute for Medical Research in Londen.
Bron: UMC St Radboud

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen