Workshops project Kleinschalig Wonen met Domotica

Array

Tijdens Zorg & ICT beurs van 27 t/m 29 maart in Jaarbeurs Utrecht

De deelnemers aan het project Kleinschalig Wonen met Domotica (KWmD) geven workshops tijdens de Zorg &ICT beurs, die van 27 tot en met 29 maart plaatsheeft in de Jaarbeurs in Utrecht. Zij delen hun kennis over het succesvol implementeren van domotica in een kleinschalige zorgomgeving.
Op de eerste dag van de beurs, dinsdag 27 maart, zal Sita Kishna van het ministerie van VWS samen met deelnemer van het eerste uur Jef Pelgrims, bestuurder van zorginstelling tanteLouise-Vivensis uit Bergen op Zoom een workshop verzorgen op het Innovatieplein.

Op het Care Plein spreken de ondersteuners van de initiatieven, het kenniscentrum langdurende zorg Vilans en CenCOR, de stichting die de inzet van ICT in de zorg stimuleert, over de do’s en dont’s bij het aanschaffen van en werken met domotica. Praktijkervaringen worden gewisseld door verschillende initiatieven.

U kunt onder meer de volgende presentaties bijwonen:

• Zorgcentrale Haaglanden: Diensten voor levensbestendig wonen in jouw wijk

• Omring: DOMOTICA, wat een ZORG

• Ouderinitiatief Woonmere: Zelfstandig wonen dankzij ICT

• Topaz: Domotica in Vlietwijk doen we zo

• Burgerinitiatief Hoogeloon: Zorg in een kleine kern met domotica en inzet centrale

• tanteLouise-Vivensis met initiatiedocument domotica voor een nieuwe zorglocatie

Op het Care Plein kunt u spreken met vertegenwoordigers van verschillende initiatieven KWmD, CenCOR, Syntens en Vilans.

Over KWmD

Het project Kleinschalig Wonen met Domotica (KWmD) van het ministerie van VWS en Syntens is een Doe-project. Tijdens het project, dat in 2012 wordt afgesloten, zijn in totaal dertien regionale initiatieven voor kleinschalig wonen met domotica van de grond gekomen. De deelnemers krijgen uitgebreide ondersteuning bij het maken van een maatschappelijke businesscase, een ICT- reflector, een functioneel programma van eisen voor domotica, het samenbrengen van partners en het uitzoeken van de juiste technieken.

De client, de professionals, kennisdelen en synergie: daar gaat het om. Er wordt niet geexperimenteerd. KWmD is nadrukkelijk geen subsidieproject. Het gaat uit van bestaande situaties, bestaande technologieen en bestaande samenwerkingsverbanden in de keten. Het project richt zich op voorzieningen voor alle ouderen, niet alleen ouderen met dementie. De zorgorganisaties worden ondersteund door Syntens, Ernst & Young, CenCOR en Vilans. www.syntens.nl/kwmd

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen