Koken is geen kunst! De kookmethodiek van 2012 voor ASS – ADHD

Array

Gratis workshop in kader autismeweek 2012
Meten is (w)eten. In het kader van de autismeweek 2012 laat Koken met Logica zien dat het bereiden van een gezonde maaltijd goed mogelijk is op basis van een gestructureerde werkwijze. Op 5 april 2012 geeft Koken met Logica in wijkrestaurant Het Cruydenhuisch aan het Kalmoesplein 73 in Eindhoven een gratis workshop. De workshop is bedoeld voor jongeren, jongvolwassenen met ASS en/of ADHD.

De begeleiders, ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De workshop begint om 17:00 uur en eindigt om 20:00 uur. Je kunt je aanmelden via [email protected]. Het programma van de workshop vind je op target=”_blank”>www.kokenmetlogica.nl.

  • De kookmethodiek richt zich op mensen die moeite hebben met traditionele recepten, het organiseren van het werk in de keuken en het houden van overzicht tijdens het koken. Naast aandacht voor het koken gaat de methode in op hygiene, veiligheid, boodschappen doen, bevoorraden en het bewaren van voedsel. De methodiek is ontwikkeld om onnodige onzekerheden en knelpunten op voorhand uit de weg te ruimen.
  • Koken met Logica is een initiatief van Bekx Begeleiding en Advies, een gespecialiseerde organisatie die jongvolwassenen in de dagelijkse praktijk begeleidt op weg naar zelfstandigheid. Een van de items die in de begeleiding steeds naar voren komt is de uitdaging om zichzelf dagelijks te voorzien van een gezonde en gevarieerde maaltijd. Na 3 jaar intensieve ontwikkeling met en door de doelgroep is de methode inmiddels als zelfstandig produkt verkrijgbaar.

Meer informatie: www.kokenmetlogica.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen