Nieuwe Google-functionaliteit voor Symptoom zoeker

Array

In het weekend van 11 februari lanceerde Google nieuwe zoekfunctie die direct gericht op de gezondheid en de gezondheid gerelateerde zoekopdrachten. Deze functionaliteit heeft momenteel geen een bepaalde naam, maar Roni Zeiger noemt het “Symptoom Search.” Als gebruikers zoeken naar een verband met de gezondheid symptoom, zoals “hoofdpijn,” zij zullen een lijst met mogelijke gezondheids-problemen die zouden kunnen worden waardoor dat symptoom tegenkomen.

Als een gebruiker klikt op een van de genoemde gezondheidsproblemen, wordt hij of zij genomen om de zoekresultatenpagina van Google voor dat specifieke probleem. Met andere woorden, met behulp van het bovenstaande voorbeeld, als de gebruiker die voor “hoofdpijn” klikken gezocht op de “Migraine” link, dan zou hij of zij worden genomen om de pagina met zoekresultaten voor “Migraine,” alsof dat was geweest de zoekterm . Roni Zeiger laat zien dat patienten snel micro expert worden over hun eigen ziekte en als ze bereid zijn om samen te werken het een krachtige tool kan worden voor de zorg: “patient crowdsourcing”

De redenering achter deze extra functionaliteit werd gegeven in een recente blog post van Google, waarin staat dat hun gegevens blijkt dat gebruikers die vaak zoeken naar symptomen zoeken naar verwante aandoeningen kort daarna.

Hoewel dit een nieuwe functie is met een nog te bepalen impact, is nu al de strategische aanpak sterk duidelijk die sterk van van invloed kan zijn op SEO en betaalde zoekopdrachten. Met Google’s symptoom zoeker kan de patient zoeken en wordt een zorgpad mogelijk worden versneld.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen