Publicatie van www.keuzehulpen. nl door Anoiksis-Trimbos-Ypsilon

Array

Vind je doel voorbij schizofrenie!
Sinds enige tijd is de website www.keuzehulpen.nl actief die mensen met de diagnose schizofrenie betrouwbare informatie geeft en hen helpt nieuwe doelen in het leven te stellen. Uit onderzoek blijkt dat mensen met psychiatrische klachten die zelf de regie nemen in de behandeling, mede d.m.v. zogenaamde ‘decision aids’, beter scoren op de effectiviteit van behandeling en over het algemeen meer tevreden zijn over de behandeling. De keuzehulp schizofrenie is ontwikkeld met het doel deze eigen regie te versterken.

Neem zelf een kijkje en ga aan de slag!
De keuzehulp schizofrenie is toegankelijk voor iedereen met een internetaansluiting. Heb je die zelf niet, spreek dan een hulpverlener, familielid of lotgenoot aan en vraag die je daarbij te helpen. De keuzehulp schizofrenie heeft een onderdeel ‘Mijn Keuze’, waarmee meer inzicht gekregen kan worden welke (behandel)doelen er gesteld kunnen worden en wie welke rol daarin kan spelen. Hoe beter je voorbereidt bent op het aanbod van de GGZ, hoe succesvoller je kan zijn met een onafhankelijk en tevreden leven te leiden.

Eigen regie vanuit ervaringsdeskundigheid
De informatie die op de website www.keuzehulpen.nl staat is gebaseerd op de deskundigheid van alle partijen rondom schizofrenie. De keuzehulp is ontwikkeld met medewerking van ondermeer patientenvereniging Anoiksis en familievereniging Ypsilon.

Om de eigen regie van mensen met schizofrenie te versterken loopt er op dit moment een project van het Trimbos Instituut samen met Vereniging Anoiksis (www.anoiksis.nl). Tijdens dit project zullen er door het hele land bijeenkomsten worden georganiseerd waar de eigen regie centraal staat. Houd daarvoor de websites en de regionale media in de gaten!

2 bijlagen — Alle bijlagen downloaden   Alle afbeeldingen weergeven   Alle afbeeldingen delen
Keuzehulp.jpgKeuzehulp.jpg
196 kB   Weergeven   Delen   Downloaden
logo_anoiksis.jpglogo_anoiksis.jpg
32 kB   Weergeven   Delen   Downloaden

 

bron: Anoiksis
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen