MyDiabetesDigital lanceert online diabetes community

Array

Vandaag lanceert MyDiabetesDigital een internationale online community waar informatie over diabetes gevonden en gedeeld kan worden.

Op www.mydiabetesdigital.com vinden mensen die te maken krijgen met diabetes actuele informatie over belangrijke ontwikkelingen, behandeling en onderzoek. Belangrijk zijn de diverse forums op de site, die de mogelijkheid bieden om actief ervaringen en informatie te delen. Natuurlijk zijn Facebook, Twitter en YouTube volledig geïntegreerd in de website.

Behoefte
Ongeveer 10% van alle volwassenen in Europa heeft diabetes en dat aantal stijgt. In Nederland komen er jaarlijks meer dan 70.000 diabetes patienten bij. MyDiabetesDigital wil op een positieve wijze bijdragen aan de dialoog tussen mensen die te maken krijgen met diabetes. “De kracht van het delen is groot, mensen kunnen echt veel van elkaar leren” zegt Frans Luijendijk, oprichter van MyDiabetesDigital en zelf ook diabetespatient. “Met het delen van verhalen kunnen we elkaar helpen. Ik hoop dat iedereen die met diabetes te maken heeft elkaar vindt op onze website.”

Internationaal
Net als het digitale lifestyle magazine voor de iPad van MyDiabetesDigital is de website beschikbaar in vier talen. De informatie die gedeeld wordt is dus wereldwijd beschikbaar voor mensen met diabetes.

 

Over MyDiabetesDigital
MyDiabetesDigital is het platform om mensen met diabetes te informeren over hoe je zo prettig mogelijk kan leven met diabetes. Naast de online community is er een interactief digitaal magazine speciaal voor de iPad. Het magazine verschijnt zes keer per jaar en is gratis te downloaden in de App Store. Oprichter Frans Luijendijk is ambitieus: “Wij willen binnen tien jaar de grootste internationale diabetes community zijn!”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen