Straf Keith Bakker: 5 jaar gevangenisstraf en 10 jaar niet als hulpverlener werken

Array

Verslavingsdeskundige Keith Bakker (51) hoort vandaag het vonnis van de rechtbank in de strafzaak waarin hij wordt beschuldigd van seksueel misbruik van een aantal meisjes en vrouwen. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eind maart 7 jaar cel. Ook wil het OM dat Bakker 10 jaar lang een beroepsverbod als hulpverlener krijgt. De rechter spreekt vonnis Keith Bakker uit: “stelselmatig en op grote schaal schuldig gemaakt aan seksueel misbruik, met vier minderjarigen, 2 jonger dan 16 jr” en bepaald de straf op 5 jaar gevangenisstraf met aftrek voorarrest en 10 jaar niet als hulpverlener werken.

Twee meisjes waren slechts 15 jaar oud. Het gros van de veronderstelde slachtoffers was onder behandeling in Bakkers Amsterdamse kliniek. Nadat de zaak eind 2010 aan het rollen kwam, werd de ooit zo populaire verslavingsgoeroe in april 2011 opgepakt. Sindsdien zit hij vast. Zijn advocate Lucy Oldenburg vroeg de rechtbank tijdens het proces vorige maand vergeefs haar client op vrije voeten te stellen.

Bakker heeft de meeste feiten toegegeven maar heeft met klem ontkend dat hij meisjes heeft gedwongen of bedreigd, laat staan verkracht. Volgens advocate Oldenburg is Bakker in de meeste gevallen ‘gezwicht voor de verleiding’.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen