Farmaceutische samenwerking ZINN en Martini Ziekenhuis

Array

Het Martini Ziekenhuis en Zorgorganisatie in Noord-Nederland (ZINN), een koepel van verpleeg- en verzorgingshuizen, gaan samenwerken op het gebied van farmaceutische zorg. De samenwerking leidt tot een verbetering van de kwaliteit, verhoging van de medicatieveiligheid en een bevordering van de deskundigheid.

Voor elk huis van ZINN wordt een ‘huisapotheker’ aangesteld. Deze is samen met de apothekersassistent aanspreekpunt voor farmaceutisch inhoudelijke vragen van de artsen en de verpleging/verzorging. Daarnaast vindt er meerdere keren per jaar een Farmacotherapeutisch Overleg tussen artsen en de apotheker plaats waarin een farmacotherapeutisch onderwerp wordt besproken. Ook zal de huisapotheker de medicatielijst van elke opgenomen patient tenminste eenmaal per jaar met de behandelend arts doorlopen (medicatiereview) om samen vast te stellen of de patient de optimale medicatie krijgt. Door deze nieuwe werkwijze kan er efficienter worden gewerkt, waardoor er meer aandacht is voor de patient. Bovendien leidt het tot een vermindering van medicatiefouten.

Het Martini Ziekenhuis biedt ook zorg aan zeven andere verpleeghuizen in de regio en heeft ervaring met het stroomlijnen van de medicatieprocessen in verpleeghuizen.

Bron: Martini Ziekenhuis

Recente artikelen