Groningen: Healthy Ageing stad 2012

Array

Feestelijke start GA! Groningen campagne
De stad Groningen is in het kader van het EU Year of Active Ageing & Solidarity between the Generations in 2012 benoemd tot EU City of Active Ageing. Daarom organiseert de stad het gehele jaar activiteiten om het onderwerp Gezond & Actief Leven op de kaart te zetten. Waaronder allerlei sportactiviteiten, een concept store, maar ook een speciale editie van het succesvolle festival De Nacht van Kunst & Wetenschap met als motto ’to die young, as late as possible’.
De stad Groningen staat dit jaar in het teken Healthy Ageing / gezond ouder worden. Met de campagne Gezond & Actief Groningen (GA! Groningen) bruist het dit jaar van de activiteiten die het belang van gezond leven onder de aandacht van een zo breed mogelijk publiek brengen.

De campagne GA! Groningen is een initiatief van de partners van het Akkoord van Groningen en het Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN). Met een gevarieerd programma geven deze partners gezamenlijk invulling aan het Europese Jaar voor Actief Ouder Worden en Solidariteit tussen de Generaties. De feestelijke opening van de campagne vindt op dinsdag 24 april om 16:00 uur plaats in het nog in aanbouw zijnde ERIBA gebouw op de Healthy Ageing Campus.

Gezond ouder worden
Europeanen worden steeds ouder maar het aantal gezonde levensjaren neemt niet toe. Hoe blijven we langer actief en gezond? Op welke manier kunnen we het welzijn van ouderen verhogen? En hoe kunnen we tot op hoge leeftijd participeren in de samenleving? Met de campagne GA! (Gezond & Actief) Groningen willen de Akkoordpartners en het HANNN zoveel mogelijk mensen – van jong tot oud – kennis laten maken met het thema gezond ouder worden. Want gezond ouder worden, begint al op jonge leeftijd. Met de GA! Campagne sluit Groningen aan bij het Europese Jaar voor Actief Ouder Worden.

GA! Groningen -Healhty Ageing Stad
De GA! campagne laat de stad vanaf 24 april gedurende het hele jaar bruisen met diverse activiteiten  op het terrein van gezonde voeding, wetenschap, beweging en sport. Een breed publiek kan de komende maanden kennis maken met de gezondheidsbevorderende activiteiten die binnen tal van organisaties in de stad Groningen worden ontwikkeld. Naast de initiatiefnemers van de campagne doen vele andere partners mee: de Openbare Bibliotheek, restaurants, lokale media, zorginstellingen, wetenschappers, wijkcentra sportverenigingen etc. Een greep uit het programma: de hele maand mei kunt u in de Openbare Bibliotheek terecht op de GA! Spot, een informatiepunt over de campagne waar studenten van de Hanzehogeschool een aantrekkelijk programma bieden, van mei tot september kunt in een aantal restaurants een GA! HAP nuttigen, op 2 juni start De Nacht van Kunst & Wetenschap die dit jaar geheel in het teken staat van Healthy Ageing. Na de zomer loopt de campagne door met een wijkprogramma, sportevenementen, symposia, etc. Voor meer informatie over de activiteiten: www.cityoftalent.nl/ga.

 

Onderzoek
In Groningen en Noord-Nederland werken kennisinstellingen, overheden en bedrijfsleven al jaren nauw samen om kennis te ontwikkelen op het terrein van Healthy Ageing. RUG en UMCG leveren  wetenschappelijke topprestaties op dit gebied. De Hanzehogeschool Groningen levert met toegepast en praktische onderzoek  een belangrijke bijdrage aan innovatieve producten en diensten. RUG en het UMCG trekken internationale toptalenten aan die baanbrekend onderzoek doen, onder andere binnen het binnenkort te openen European Research Institute for the Biology of Ageing (ERIBA). Het HANNN zorgt voor een vruchtbare samenwerking tussen de onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven in Noord -Nederland.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen