Aantal gevallen van huidkanker stijgt sneller dan verwacht

Array

Dit is een origineel bericht van Mauritsklinieken
Mauritsklinieken bieden huisartsen nascholing over herkenning huidkanker
Naar verwachting zijn er in 2020 jaarlijks 70.000 nieuwe gevallen van huidkanker (KWF Kankerbestrijding). Dit aantal ligt hoger dan voor kort werd aangenomen. Om de zorg rondom huidkanker te verbeteren, is het belangrijk om huisartsen bekwamer te maken in een vroegtijdige herkenning van huidkanker. In het kader hiervan organiseren de Mauritsklinieken, poliklinieken dermatologie, van 24 t/m 26 april nascholingen voor huisartsen.

(Vroeg)diagnose door huisarts
Onderdeel van de nascholingen is om de huisarts vaardiger te maken in het gebruik van de dermatoscoop. Dit instrument maakt het mogelijk om gepigmenteerde plekken, zoals (verdachte) moedervlekken beter te bestuderen en huidkanker te herkennen. Drs. René Lecluse, dermatoloog Mauritskliniek Nijmegen: “Het aantal huidkankerpatienten zal alleen nog maar toenemen. In veel gevallen kan de huisarts een belangrijke rol spelen in de herkenning van huidkanker. Een goed gebruik van de dermatoscoop helpt hier enorm bij.”

Tijdens de nascholingen wordt naast het onderwerp dermatoscopie tevens het onderwerp Psoriasis & Differentiaal Diagnose besproken. De nascholingen vinden plaats in diverse Mauritsklinieken in het land. Vanwege de grote belangstelling worden de nascholingsavonden op korte termijn herhaald.

Over de Mauritsklinieken
Met vijf vestigingen in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Nijmegen zijn de Mauritsklinieken de grootste polikliniek dermatologie van Nederland. Net als in de reguliere ziekenhuizen wordt binnen de Mauritsklinieken de dermatologie over de volle breedte aangeboden, zowel poliklinisch als in dagbehandeling. Naast de algemene dermatologie richten de Mauritsklinieken zich op de behandeling van huidkanker, allergieen, huidafwijkingen en spataderen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen