€27.690 voor Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis

Array

Een bijzonder initiatief van de medewerkers van de provincie Noord-Brabant. Op woensdag 25 april werd de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis uitgenodigd door de Provincie Noord-Brabant voor een feestelijke uitreiking van een cheque. Door een verandering bij de Interprovinciale Ziektekostenverzekering van alle Provincies (IZR) bleef er een groot geldbedrag over. Het IZR-bestuur besloot dat de medewerkers van  de provincie Noord-Brabant mochten beslissen wat er met het geld zou gebeuren. Op voorwaarde dat het geld voor zorg en welzijn ingezet zou worden én dat het bedrag in Brabant zou blijven.

Medewerkers van de provincie hebben gekozen voor acht goede doelen uit Noord-Brabant, waaronder Vicki Brown, Reinier van Arkelgroep en Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis. Voorzitter Els van Breda Vriesman, secretaris Renée Spermon-Marijnen en teamleider fondsenwerving Trudy Lemmers mochten namens de Stichting een cheque van maar liefst €27.690 euro in ontvangst nemen.

Extra’s voor KinderExpertiseCentrum
“In deze tijden van crisis krijgen we minder donaties, maar die zijn wel heel hard nodig. Met dit geld kunnen we hele mooie dingen gaan doen!”, aldus Els van Breda Vriesman tijdens de overhandiging van de cheque. Het hele bedrag is bestemd voor extra’s die nodig zijn voor het nieuwe KinderExpertiseCentrum, het grote project waar de stichting dit jaar voor werft. Het KinderExpertiseCentrum is een samenwerking tussen Tolbrug en Mytylschool Gabriel.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientveilige en patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen