StadsApotheken Nederland komt met alternatief voor Thuisapotheek

Array

Voorzitter clientenraad en directielid Thuisapotheek steunen nieuwe initiatief
Stadsapotheken Nederland maakt bekend dat het op zeer korte termijn een nieuwe internetapotheek in de markt zal zetten. De nieuwe online apotheek vormt een uitstekend alternatief voor de internetapotheek Thuisapotheek die inmiddels failliet is verklaard. De start van StadsApotheken Nederland staat gepland voor begin mei 2012

Met de nieuwe organisatie, die zich zal bezighouden met de online-bestelling en levering van medicijnen en medische hulpmiddelen, biedt StadsApotheken Nederland zijn klanten vakkennis, persoonlijke aandacht en 24/7 online bestelgemak in combinatie met thuisbezorging of een afhaalpunt op de hoek, in de vertrouwde apotheek. Bovendien biedt StadsApotheken Nederland de klanten van Thuisapotheek, die daar niet meer terecht kunnen, een transparant en klantvriendelijk alternatief.

Thuisapotheek is op 16 april failliet verklaard. Het bedrijf werd onder andere verweten agressieve verkoopmethodes erop na te houden, ingewikkeldere recepten te mijden en zich onrechtmatig toegang te hebben verschaft tot vertrouwelijke gegevens van clienten. Daardoor raakten de naam en reputatie van Thuisapotheek beschadigd, trokken investeerders zich terug en moesten zo’n 30.000 klanten op zoek naar een nieuwe leverancier voor de online-bestelling van hun medicijnen.

Henny Atta, een van de initiatiefnemers en directeur van StadsApotheken Nederland, staat klaar om zijn nieuwe organisatie breed uit te rollen. Atta: “Oorspronkelijk waren we van plan StadsApotheken Nederland rond juli 2012 in de markt te zetten, maar door de ontwikkelingen rond Thuisapotheek kwam het proces in een stroomversnelling. De markt liet uitdrukkelijk zien dat er behoefte was aan het gemak van online bestellen in combinatie met de persoonlijke aandacht en de gedegen kennis van de echte apotheker. Medicijnen horen niet op een supermarktachtige manier verkocht te worden, daar hoort een toelichting van en toezicht door een vakspecialist bij. StadsApotheken Nederland slaat rechtsaf waar de grote jongens rücksichtslos rechtdoor gingen.”

Voordelen StadsApotheken Nederland
StadsApotheken Nederland pakt een aantal essentiele zaken heel anders aan.

-Geen dwingende telefonische acquisitie. De klant meldt zich zelf aan

-StadsApotheken heeft een uitstekende relatie met zijn huisartsen en verwijzers, waardoor alle partijen verzekerd zijn van optimale transparantie

-StadsApotheken borgt de kwaliteit door het behoud van lokaal intercollegiaal overleg, farmacotherapeutisch overleg, het behoud van medicatiebewaking en het bieden van lokale serviceadressen

-Eén plek voor de bestelling van alle medicijnen, dus niet alleen herhaalmedicijnen
-Snelle levering, op een tijdstip dat de klant schikt
-Service in verschillende talen, waaronder het Turks, Marokkaans, Engels en Duits
-Goedkopere levering dan bij Thuisapotheek

Clientenraad Thuisapotheek
Een directielid van Thuisapotheek en de voorzitter van de clientenraad, Edzard Meltzer, hebben aangegeven te sympathiseren met het initiatief van StadsApotheken Nederland. De reden voor de steun voor het initiatief is simpel, aldus Meltzer: “Ons is er veel aan gelegen onze oud-klanten nieuwe keuzemogelijkheden te bieden. Het staat iedereen vrij zelf een keuze te maken, dat is ons uitgangspunt, maar volgens ons is Stadsapotheek Nederland zeker een partij die onze achterban een goed alternatief biedt.”

Ies van Golen, eigenaar van apotheek Caleidoscoop in Amsterdam: “De apothekerswereld roept om openheid, transparantie en focus op de patient. Dat biedt StadsApotheken Nederland. Die organisatie heeft de beschikking over een sterk en bevlogen netwerk, met uitstekende contacten met huisartsen en andere verwijzers. En de klant is heel duidelijk de basis. En daar is het de echte apotheker nog steeds om te doen.”

Over StadsApotheken Nederland
StadsApotheken Nederland is een samenwerkingsverband van een aantal apotheken die zich tot doel hebben gesteld de farmacie op een hoger niveau te brengen. Dit doen ze onder andere door de online verkoop van medicijnen persoonlijk, transparant en patientgericht in te steken.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen