Agressie jegens publieke functionarissen is te vermijden

Array
Dit is een origineel bericht van Handhavingsacademie Nederland

De oplossing voor het geweld tegen mensen in publieke functies, zoals brandweerlieden of ambulancemedewerkers, ligt letterlijk op straat. Door publieke functionarissen te trainen in hun eigen communicatie met mogelijke geweldplegers, kan de meeste agressie worden verminderd of zelfs worden weggenomen. Deze methodiek, die in Amerika al jarenlang succesvol is, wordt in juni 2012 middels trainingen in Nederland aangeboden.
Handhavingsacademie Nederland garandeert dat deze trainingen een afname bewerkstelligen van agressie jegens publieke functionarissen als ambulance- en brandweerpersoneel, politie, sociale dienstmedewerkers en stadswachten etc. Meer informatie hierover is terug te vinden op www.handhavingsacademie.info.

Doel van Handhavingsacademie Nederland
Handhavingsacademie Nederland heeft als doel organisaties te ondersteunen in hun contacten met burgers en bedrijfsleven om het communicatieklimaat in Nederland te verbeteren. “Ons doel is om gedragsverandering teweeg te brengen bij de gesprekspartner”, aldus Kees Vermunt van Handhavingsacademie Nederland. Uit ervaring blijkt dat de mogelijke oorzaken van agressie in de huidige maatschappij – afnemend respect voor gezaghebbenden, een mondigere samenleving, teveel aandacht voor het eigen gelijk en soms ook het gebruik van alcohol en drugs – door trainingen kan worden verminderd of zelfs weggenomen kan worden.

Kees Vermunt voegt toe: “Eigenlijk zou de overheid hierin een veel grotere rol moeten spelen. In haar hoedanigheid heeft ze tenslotte de meeste invloed op het functioneren van haar eigen organisaties. De Handhavingsacademie Nederland vult die leemte op en biedt mensen in publieke functies middels trainingen een houvast bij agressief en ongewenst gedrag.”

Basistraining – 4, 5 en 19 juni
De basistraining is geschikt voor iedereen die zijn of haar organisatie vertegenwoordigt in contacten met burgers en bedrijven. Deze basistraining biedt alle kennis over effectieve communicatie om in normale omstandigheden vervelende situaties te voorkomen en gewenste doelen te bereiken. Afhankelijk van de samenstelling van de groep cursisten worden specifieke onderwerpen uitgediept, bijvoorbeeld Wabo-handhaving, advies- of loketfuncties.

Training omgaan met agressie – 7 en 28 juni
Deze, succesvolle, in Amerika ontwikkelde training is gericht op het verkrijgen van vrijwillige medewerking in elke denkbare handhavingssituaties. De methodiek is ontwikkeld voor en door politiemensen en wordt in Amerika door ruim 1,5 miljoen mensen gebruikt, waarvan 700.000 politieagenten. Deze training wordt door de Handhavingsacademie Nederland in samenwerking met de licentiehouder voor de Benelux verzorgd. De training biedt een uitermate praktische set technieken, waarmee je als handhaver weerstand en agressie voorkomt en wegneemt.

Bron: ANP Perssupport
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen