EuroCollege haalt € 40.000,- op om kinderkanker te bestrijden

Array
Dit is een origineel bericht van EuroCollege Hogeschool BV
Zaterdag 12 mei 2012 organiseerde een projectgroep van vier studenten in samenwerking met Restaurant Old Dutch een liefdadigheidsdiner voor KiKa. De stichting die strijdt tegen kinderkanker. Tijdens deze avond is door tafelverkoop, fondsenwerving, een veiling en een loterij € 40.000,-  opgebracht voor Kika.
Sinds 2008 organiseert EuroCollege jaarlijks een liefdadigheidsdiner voor KiKa. Ditmaal werd een top prestatie neergezet in samenwerking met restaurant Old Dutch te Rotterdam. De studenten van deze privéschool regelden, met uitzondering van het diner zelf, alles: de tafelverkoop, het entertainment, de fondswerving en de veiling attributen. Het thema van de avond was Toveren; Als ik kon toveren, toverde is alles andersom. Een kind dat ziek is, wordt gezond.
Het thema gaf precies aan waar het om gaat bij KiKa, zieke kinderen met kanker beter maken. Ondanks dit zware thema, heeft de projectgroep een sfeervolle en gezellige avond weten neer te zetten. Twee illusionisten betoverden het publiek met duizelingwekkende acts. Ger Vos en Rosanne de With zweepten de gasten op met hun prachtige stemmen. Tot slot choqueerde cabaretier Steven Stol het publiek met ietwat rauwe, doch veelal scherpe grappen.
Old Dutch maakte zijn reputatie helemaal waar. Gastheer Aad van der Stel had een overheerlijk vier gangen diner en wijnarrangement samengesteld. De bediening was van topklasse. Niet voor niets beschikt het restaurant over de beste kelnerbrigade van Rotterdam. Old Dutch is één van de weinige restaurants in Nederland waar de gast als een koning wordt ontvangen.
Het absolute hoogtepunt vormde de veiling. De aanwezigen trokken royaal hun portefeuille. Op briljante wijze wist veilingmeester Nielsson Kooijman de kopers tegen elkaar op te laten bieden. Er werden vele duizenden euro’s omgezet.
De projectgroep heeft kosten noch moeite gespaard om alles rondom het liefdadigheidsdiner te organiseren. “ Ondanks de economische crisis was het animo om couverts af te nemen groot. Rotterdamse ondernemers zijn echt gul als het gaat om goede doelen”, aldus Renske Lavrijssen, projectbegeleider van EuroCollege Hogeschool. Rien Schimmel, ambassadeur van Kika, was heel enthousiast over de samenwerking met EuroCollege. Hij prees de inzet en bedankte de projectgroep door ze formeel ambassadeur te maken van KiKa. “EuroCollege studenten zijn echt heel bijzonder. Ze doen wat ze beloven en zij slagen er altijd in om een uitzonderlijk hoog niveau te halen. Mijn complimenten.”
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen