Raadsleden coalitie Vlissingen en Middelburg praten over ADRZ

Array

Vlissingse en Middelburgse raadsleden en wethouders hebben dinsdagavond overleg gevoerd over het dossier rond de nieuwbouw voor het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ). Aanwezig waren de vertegenwoordigers van de Vlissingse coalitiepartijen LPV, CDA, PRS en VVD en de Middelburgse coalitiepartijen PvdA, CDA, LPM en VVD. Ook de verantwoordelijke wethouders van beide gemeente praatten mee.

Namens de deelnemers aan het overleg zei het Vlissingse LPV-raadslid Mark Weug dat het een ‘informatief en constructief’ gesprek was geweest. “Er is gesproken over het voorontwerpbestemmingsplan van de nieuwbouw in de Mortiere en de toekomst van het huidige ziekenhuisterrein aan de Koudekerkseweg”, aldus Weug.

Dat Vlissingse en Middelburgse raadsleden nu eens mét in plaats van tégen elkaar over deze gevoelige kwestie spraken, noemde Weug tamelijk uniek. Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis wil een nieuw gebouw neerzetten tussen Woonboulevard De Mortiere en de A58. Het beoogde perceel ligt binnen de grenzen van de gemeente Vlissingen, maar is eigendom van de gemeente Middelburg. En hoewel het ADRZ spreekt over Vlissingen-Noord, leeft in Vlissingen het gevoel dat het ziekenhuis naar Middelburg verhuist.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen