Mini-conferentie zorgopleidingen noordwest Nederland

Array

Via het Fonds Ziekenhuis Opleidingen (FZO) stimuleert de overheid ziekenhuizen om genoeg personeel op te leiden. NFU, NVZ en FZO hebben afgesproken regionale ramingen op te stellen van de opleidingen die vanuit het FZO worden gefinancierd. Ziekenhuizen zijn zelf verantwoordelijk voor het uitvoeren van deze regionale ramingen. Zij moeten zorgen voor de aanlevering van de gegevens uit hun regio.

Om deze gezamenlijke aanlevering op te starten organiseert SIGRA samen met de Amstel Academie en een aantal ziekenhuizen een mini-conferentie. Het doel is om te komen tot één centraal punt waar de opleidingsgegevens van de ziekenhuizen en opleidingsinstituten worden verzameld en verwerkt tot regionale cijfers.

Deze start willen we maken met de betrokken functionarissen van de ziekenhuizen: hoofd opleidingen, directeur HR en verpleegkundig bestuurder of een zorgmanager met opleiden als aandachtsgebied.

We nodigen u dan ook uit om tijdens een mini-conferentie op 22 juni 2012 over dit onderwerp van gedachten te wisselen over samenwerking rondom strategisch opleiden en uiteindelijk te komen tot afspraken.

Gerard Evers zal een bijdrage leveren aan deze mini-conferentie. Dhr. Evers is expert op het gebied van strategische personeelsplanning.

Meer informatie…
Contactpersoon: Suzan Vroomen van SIGRA

bron: Sigra

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen