Veel belangstelling voor informatieavond Wmo in Cromstrijen

Array

Donderdagavond 10 mei 2012 organiseerde de gemeente een informatieavond voor maatschappelijke organisaties uit Cromstrijen over de ontwikkelingen rondom de Wet maatschappelijke ondersteuning. Ongeveer 40 vertegenwoordigers van verenigingen, kerken, scholen, zorginstellingen en huisartsen bezochten de informatieavond in het gemeentehuis.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is niet alleen een wet voor wie ondersteuning nodig heeft maar ook voor wie ondersteuning kan geven. Vandaar dat vrijwilligers en mantelzorgers steeds belangrijker worden bij de uitvoering van deze wet.

Wethouder Ad Herweijer heette de aanwezigen welkom waarna medewerkers van de gemeente uitleg gaven over de Wmo en de ontwikkelingen die rondom deze wet plaatsvinden. Vervolgens vond discussie plaats met de aanwezigen over de gevolgen van deze ontwikkelingen voor de samenleving en de maatschappelijke organisaties. Uiteindelijk moet de onderlinge samenhang vergroot worden door meer om te zien naar de ander.

De gemeente en de vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties spraken af om elkaar te blijven informeren over de ontwikkelingen binnen de Wmo en regelmatig het gesprek op te zoeken.

bron: Gem. Cromstrijen

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen