Week van de schildklier van 21 t/m 26 mei

Array
Na de goede ervaringen van de afgelopen twee jaar is er in 2012 opnieuw de ‘Week van de Schildklier’. Dit jaar is het voor de derde keer een gezamenlijk project van: Schildklierstichting Nederland(SN), Hypo maar niet Happy(HmnH) en de Nederlandse Vereniging van Graves Patienten(NVGP), stichting SCHILD (kinderen).

Het thema is:

 Schildklier en het Hart, aangezien het schildklierhormoon grote invloed heeft op het hart- en vaatstelsel.
 Mensen die niet of onvoldoende behandeld worden voor een schildklieraandoening moeten extra alert zijn; zij hebben een verhoogde kans op het krijgen van hart- en vaatziekten.

Activiteiten
 In de Week van de Schildklier (21 t/m 26 mei) staan informatiestands van de samenwerkende schildklierorganisaties op verschillende locaties verspreid over Nederland. Bekijk onze Activiteitenagenda onder het kopje Activiteiten en kom langs! Je kunt dan ter plekke je ervaringen delen over je schildklieraandoening, maar je kunt ook online via deze site je ervaring delen over Schildklier en het Hart.
Naast de informatiestands, zal er ook in het juni nummer van het nieuwe magazine Schild (gezamenlijke uitgave van de vier organisaties), aandacht besteed worden aan het onderwerp Schildklier en het Hart.
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen