Scoliosis Patients Europe presenteert zich op de Spineweek

Array

De Vereniging van scoliosepatienten heeft het initiatief genomen tot oprichting van Scolisis Patients Europe, een nieuw samenwerkingsverband tussen scoliosepatientenverenigingen uit Nederland, Duitsland en Zwitserland. Scolisis Patients Europe richt zich op de empowerment van scoliosepatienten op een internationaal niveau. Scolisis Patients Europe presenteert zich tijdens de Spineweek aan ca. 2.500 wervelkolomspecialisten en de medische industrie.

De Vereniging van scoliosepatienten is aanwezig op de Spineweek (RAI Amsterdam van 28 mei t/m 1 juni 2012) in de stand van Scolisis Patients Europe, een nieuw samenwerkingsverband tussen scoliosepatientenverenigingen uit Nederland, Duitsland en Zwitserland. De Spineweek (http://spineweek2012.com/  ) is een uniek wetenschappelijk congres waar ca 2.500 wervelkolomchirurgen uit de hele wereld bijeen komen om de laatste ontwikkelingen rond scoliosezorg te bespreken en ideeen uit te wisselen. De Spineweek geeft de vereniging de mogelijkheid om kennis te nemen van de internationale ontwikkelingen op het gebied van scoliosezorg en deze te vertalen naar haar achterban. Vanuit de stand van Scoliosis Patients Europe zullen in een internationale setting de belangen van scoliosepatienten over het voetlicht worden gebracht naar de behandelaars en de medische industrie.

Scoliosis Patients Europe (www.scolpat.eu ) is een nieuw internationaal samenwerkingsverband van scoliosepatientenverenigingen dat op initiatief van de Vereniging van scoliosepatienten is opgericht. Scolisis Patients Europe richt zich op de empowerment van scoliosepatienten door middel van informatieverstrekking over scoliose, het faciliteren van internationale contacten, het behartigen van patientbelangen en de stimulering van de bewustwording over scoliose op een internationaal niveau. De doelstellingen
zijn:
*        scoliosepatienten, behandelaars en de industrie bij elkaar te brengen op een internationaal niveau
*        informatie verstrekken over de mogelijkheden tot behandeling van scoliose en het creeren van een platform voor het delen van
patientervaringen
*        het initieren van samenwerking tussen scoliosepatientenverenigingen, behandelaars en de medische industrie
*        het kennis nemen van en entameren van (internationaal) medisch onderzoek

Scoliosis Patients Europe verwacht in de komende jaren haar basis te verbreden in meerdere landen ten behoeve van de belangenbehartiging van scoliosepatienten. De Vereniging van scoliosepatienten zal hieraan haar bijdrage leveren in het belang van scoliosepatienten in Nederland.

Nadere informatie over scoliose in Nederland
Scoliose is een driedimensionale zijdelingse verkromming van de wervelkolom. Er zijn ca. 60.000 patienten, 6.500 patienten worden per jaar in een ziekenhuis behandeld en velen buiten het ziekenhuis. Er werden in 2008 570 (1998: 400) scolioseoperaties verricht. Jaarlijks komen er ca. 1.000 nieuwe patienten bij, veelal meisjes in de leeftijdsgroep 12-18 jaar. Een behandeling vindt conservatief (oefentherapie, brace) plaats of er is, indien de verkromming daar aanleiding toe geeft, een operatie nodig waarbij de wervelkolom met schroeven en staven wordt gecorrigeerd en vastgezet.

Meer informatie is weergegeven in het boek ?Scoliose, de meest gestelde vragen? en op de DVD ?Verdraaid lastig? (www.scoliose.nl)

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen