Waar haal jij je kennis over euthanasie?

Array

Doe mee aan het V&VN-onderzoek over zorg rond levenseinde en euthanasie. V&VN gebruikt om uitkomsten om de informatievoorziening rond euthanasie te verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat verpleegkundigen en verzorgenden behoefte hebben aan informatievoorziening over wet- en regelgeving euthanasie en
zelfdoding.

De zorg verandert, er komen steeds meer ouderen die vaak complexe zorg nodig hebben. Ook meer en langere zorg rond het levenseinde hoort daarbij. Denk hierbij aan: palliatieve zorg, palliatieve sedatie, wilsverklaringen, euthanasieverzoeken en/of stoppen met eten en drinken. Veel verzorgenden en verpleegkundigen krijgen hiermee te maken. V&VN hoort graag van jou hoe je het liefst geïnformeerd wordt over dit onderwerp en over de rol van verpleegkundigen en verzorgenden.

Doe mee met het onderzoek, vul de enquête in!
Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 5 minuten.

Scholing volgen?
De V&VN Academie bied nu al de scholing Zorg rond het levenseinde. In het najaar 2012 start de Academie ook met twee nieuwe scholingen. De ene scholing gaat in op wet- en regelgeving rondom wilsverklaringen, de ander over zorg naar overlijden. Houd hiervoor academie.venvn.nl in de gaten!

Handreiking
In de ‘HOE’-serie heeft V&VN een boekje uitgebracht: ‘Hoe bespreek je vragen en problemen rond het levenseinde – handreiking voor verpleegkundigen en verzorgenden in verpleeg- en verzorgingshuizen’. Er is ook een poster en een handzaam kaartje met handige checklisten. Bekijk product.

bron: V&VN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen