Lievensberg start met invoering van papierloze dossiers

Array

Op vrijdag 25 mei wordt op verpleegafdeling GF6, Algemene Chirurgie, het startschot gegeven voor het Digitaal Dossier. Op die dag wordt het digitale basisdossier en vervolgens het verpleegkundig dossier in het Lievensberg ziekenhuis in gebruik genomen.

Het basisdossier bevat medische gegevens die elke specialist nodig heeft voor het verlenen van medische zorg aan de patienten van Lievensberg. Het Verpleegkundig dossier is bedoeld voor de medische gegevens die nodig zijn voor het verlenen van verpleegkundige zorg aan patienten van Lievensberg. Hiermee beschikt elke zorgverlener op alle plaatsen en tijden over de meest recente patientgegevens. Dat werkt wel zo prettig en veilig en is voor de patienten aangenaam en vertrouwd.

Het Lievensberg ziekenhuis werkt al geruime tijd aan de voorbereidingen van papierloze dossiers. Alle medische en behandelinformatie van de patient is in Lievensberg binnenkort bij alle relevante en geautoriseerde zorgverleners altijd en up-to-date beschikbaar. Alle belangrijke zorginformatie van de patient is daardoor overal in te zien. De patient hoeft de algemene vragen slechts eenmaal te beantwoorden. Daarbij wordt steeds de privacy van de patienten zoveel mogelijk gewaarborgd. In de komende maanden volgen alle andere afdelingen, totdat elke specialist en elke verpleegkundige met digitale dossiers werkt.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen