Medici zijn veel vaker orgaandonor

Array

Medisch personeel is veel vaker orgaandonor dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) onder ruim 500 mensen, dat dinsdag werd gepresenteerd.

Ongeveer 4 op de 5 Nederlandse artsen en verpleegkundigen staat geregistreerd in het Donorregister en 75 procent van hen is daadwerkelijk donor.

Dat is ver boven het gemiddelde van 40 procent geregistreerde mensen in Nederland. Bovendien zegt van hen maar 60 procent ja tegen het donorschap.
De NTS vermoedt dat artsen vaak zien wat de gevolgen zijn voor mensen die lang op een wachtlijst staan en daardoor zelf donor willen worden. ”Ook blijkt dat huisartsen, verpleegkundigen en dergelijk vertrouwen hebben in hun collega’s die orgaantransplantaties uitvoeren”, aldus een woordvoerster.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen